Monday, April 5, 2010

Syarikat

Profil Syarikat Super Best Power: "SUPERBEST POWER (M) SDN BHD ( 812546-T ) ialah sebuah syarikat yang telah beroperasi sebagai pengilang dan pengeluar produk berasaskan herba. Antara produk-produk yang telah diperkenalkan adalah seperti KOPI PRACAMPURAN, ICE COOL LEMON TEA PLUS ORTHOSIPHON STAMINEUS @ misai kucing, SBP HI-FIBER COLLAGEN, SLIM LIFE & HERO.SUPERBEST POWER (M) SDN BHD telah ditubuhkan secara rasmi pada 4 APRIL 2008, merupakan sebuah perniagaan berasaskan minuman kesihatan yg dimiliki sepenuhnya usahawan bumiputera. Perniagaan ini beroperasi di F-G 11 PLAZA SURIA, JLN PJU 10/4C, DAMANSARA DAMAI, 47800 PETALING JAYA, SELANGOR DARUL EHSAN.
Encik Kamal bin Mohd Nor merupakan tunjang utama syarikat sebagai PENGARAH URUSAN. Manakala Nur Azila bt Mohd Nasir sebagai PENGARAH KEWANGAN.
Bagi memastikan perjalanan pasaran berjalan lancar, pendekatan pemasaran yang lebih efeksyen dan telus dipraktikkan agar mencapai sasaran. Faktor pemangkin pasaran berasaskan konsep 4P+1S di mana ianya terdiri daripada Product, Price, Place, Promotion + System. Faktor utama yang mendorong SBP member tumpuan pada perniagaan berasaskan herba adalah kerana wujudnya trend masyarakat dunia yang mula mengutamakan produk berasaskan alam semula jadi.SUPERBEST POWER lahir sebagai jenama yang memberi saingan dalam segmen makanan dan minuman (F&B) bagi pasaran tempatan dan antarabangsa. Produk pertama syarikat adalah kopi pracampuran adunan ekstrak herba tongkat ali, ganoderma dan ubi jaga kini sudah berada dipasaran dan mendapat sambutan yang amat menggalakkan. Kopi pracampuran Superbest Power diformulakan oleh Teknologi Park Malaysia agensi di bawah Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi. Ianya juga dikenalikan sebagai Pusat Herba Negara berpusat di Taman Teknologi Malaysia Bukit Jalil."

Berita TV3

Produk

Produk Super Best Power: "Produk
Kopi Pracampuran SUPERBEST POWER
25g X 16 Sachet
Harga runcit
SM RM 21.90/pouch
SS RM 24.90 /pouch
ISI KANDUNGAN :
Ekstrak Tongkat Ali, Ekstrak Ganoderma, Ekstrak Ubijaga, Ekstrak Kopi Arabica, Krimer Bukan Tenusu, Aspartame.
Kebaikan Dan Khasiat :
Merawat kencing manis.
Membantu merawat gout.
Melancarkan perjalanan darah.
Membaikpulih sel tubuh badan.
Membersihkan toksik dalam badan.
Mengurangkan tekanan darah tinggi.
Menambahkan tenaga untuk lelaki dan perempuan.
Mencegahkan Pembentukan kolesterol dalam salur darah.
Membantu merawat maigrain, kebas, sakit sendi dan otot."

Herba Roselle
Herba Super Best Power: "Roselle
Rochelle sering dijumpai di kawasan iklim tropika dan subtropis seperti di Afrika, India dan Asia termasuk Malaysia. Sekarang menemui lebih dari 300 spesies yang ditanamkan di seluruh dunia Rochelle."

Herba Misai Kucing

Herba Super Best Power: "Orthosiphon stamineus (Kucing Misai)
Lamiceae adalah jenis tanaman tropika yang berasal dari negara-negara asia southest seperti Thailand, Indonesia, Filipina dan Malaysia kepulauan seperti Malaysia, Indonesia dan Brunei."

Herba Ganoderma

Herba Super Best Power: "Ganoderma
Ganoderma / Lingzhi adalah jenis cendawan telah diberikan anugerah tertinggi bagi oleh masyarakat China kuno dan dikenali dengan herba Raja Yang Ajaib."

Herba Ubi Jaga

Herba Super Best Power: "Ubi Jaga
Awake adalah umbi tarragon memanjat batang yang fleksibel belum memiliki yang kuat, warna hijau tua. Batang dan tunas atau cabang baru akan muncul dari ini books.Distance antara buku, ini bud atau brach antara 5-15cm."

Herba Tongkat Ali

Herba Super Best Power: "Tongkat Ali
Longjack adalah dari keluarga Simaroubacae yang ditemui tumbuh di hutan cemara di Asia Tenggara. Di Malaysia Longjack banyak digunakan dalam perubatan tradisional dan mengambil persiapan dalam bentuk kapsul, tablet dan tonik."